Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat cca. 20 min sau pana cand infloreste putin.Ceapa se curata ,se spala, se da pe razatoare si se pune peste carne alturi de orezul scurs de apa, cele doua oua, piperul, sare si verdeata tocata marunt.
Obs: eu nu calesc nici orezul, nici ceapa (pentru a fi mai dietetici).
Ardeii se splala, se curata cu grija de cotoare si seminte, se umplu cu compozitia de carne si se aseaza in pozitie verticala in oala in care vor fierbe.Din cele 3-4 rosii se vor taia capacele potrivite pentru fiecare ardei.
Se pun aredeii la fiert cu putina apa,sare si ulei, boabele de piper. Cand sunt pe jumatate fierti (se incearca)se pune bulionul de rosii si se continua fierberea. Sosul care se va forma trebuie sa aiba o consistenta medie.
Nota: Se pot fierbe atat pe aragaz miscand din cand in cand cratita ca sa nu se prinda sau se pot introduce in cuptor, cu capac, la foc potrivit.
Se servesc calzi cu verdeata deasupra sau/si smantana.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii