Ardei umpluti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ardei gras rosu, mare, taiat in doua pe
  • lungime si fara seminte
  • 1 ardei gras verde, mare, taiat in doua pe
  • lungime si fara seminte
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, mare, tocata marunt
  • 5 catei de usturoi, tocati
  • conserva (540 g) fasole cannellini,
  • scursa si spalata
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1/2 lingurita pudra de cacao fara zahar
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 11/2 cani rosii taiate din conserva
  • 1/3 cana stafide
  • 85 g brânza moale de capra, sfarâmata

Mod de preparare

Într-un vas de gatit la aburi, se tin jumatatile de

ardei cu partea taiata in jos, 10 minute sau pâna

sunt crocante-fragede.

Într-o tigaie de teflon, se Încinge uleiul la foc mic.

Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute

sau pâna se rumeneste ceapa. Se masoara 1/4 cana

din amestecul cu ceapa si se pune Într-un castron.

Se adauga faso/ea si pasta de rosii si se zdrobesc cu

un aparat pentru facut cartofi piure sau cu o lingura.

3\' În amestecul de ceapa ramas În tigaie se pun

semintele de susan, pudra de cacao, oregano,

scortisoara si sarea; se prajesc 1 minut. Se adauga

rosiile taiate si stafidele; se pun la fiert. Când dau În

clocot, se face focul mic, se acopera si se mai fierb

5 minute ca sa se amestece aromele. Se scot Într-un

robot de bucatarie si se amesteca pâna se fac piure.

Se pune piureul Înapoi În tigaie si se adauga 1/3

cana cu apa. Se adauga ardeii tinuti la abur, cu partea

ta iata În sus. Se pune amestecul cu fasole in ardei;

se acopera si se fierb 5 minute. Se pune putin sos

peste fasole si se presara cu brânza; se acopera si

se mai tin la foc 2 minute ca sa se topeasca brânza.

Pentru servit se pune putin sos pe fiecare

farfurie, SI se asaza deasupra o jumatate de ardei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise