Fierbeti orezul circa 10 minute in apa clocotita si sarata si lasati-l sa se scurga.
Spalati ardeii, zvantati-i, taiati-le capacelele cam la 1/3 din inaltime si indepartati semintele si nervurile din interiorul lor. Inmuiati stafidele intr-un bol cu apa calduta, rumeniti semintele de pin intr-o tigaie fara grasime si lasati-le sa se raceasca pe hartie absorbanta.
Incingeti cuptorul la 180gr.. Taiati branza telemea cubulete, opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati miezul bucatele. Curatati ceapa si tocati-o marunt.
Caliti ceapa - intr-o cratita - in jumatate din cantitatea de ulei si adaugati apoi orezul, rosiile, stafidele scurse, cimbrul, sare si piper. Lasati-le sa fiarba 5 minute la foc mic, dupa care incorporati cubuletele de branza.
Asezati ardeii unul langa altul intr-o forma termorezistenta, umpleti-i cu amestecul preparat anterior si puneti-le capacele. Stropiti-i cu uleiul ramas, turnati in forma apa (circa 1 cm) si dati-i 40 de minute la cuptorul incins. Serviti-i fierbinti sau calduti.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii