Ardeii se spala, se curata de cotoare.
Dovleceii se spala se curata, se taie in doua daca sunt mai mari, si se scobeste miezul cu ajutorul unei lingurite.
Patrunjelul se spala si se toaca marunt.
Orezul se fierbe pe jumatate in 200 ml apa.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Carnea se amesteca cu jumatate di cantitatea de ceapa, orezul, jumatoate din cantitatea de patrunjel, sare, piper,50 ml apa,ou.
Cu aceasta compozitie se umplu ardeii si dovleceii, si se trec prin faina cu partea pe unde s-au umplut.
Intr-o cratita se pune uleiul si se aseaza ardeii si dovleceii. Se adauga apa fiarta cu sare si piper. Se introduce in cuptor circa 30 minute.
Sosul se face astfel: ulei, ceapa si morcovul dat prin razatoare fina se inabuse, cu 100 ml apa.
Se adauga sare, piper, 1 lingura de faiana, sau 2-3 linguri de fulgi de cartofi, zaharul, pasta de tomate. Se fierbe circa 15 minute dupa care se adauga peste ardei si dovlecei.Se adauga 50 ml vin alb. Se mai tine la cuptor inca 10 minute.
Se servesc calzi cu iaurt si patrunjel verde.
Pofta buna !
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii