Ardei rosu umplut cu cus-cus si carne tocata de curcan

Se spala ardeii, apoi se taie in cate 2 jumatati egale.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Ardei rosu umplut cu cus-cus si carne tocata  de curcan

Ingrediente

  • 3 ardei mari grasi rosii
  • 6 linguri de cus-cus(cu ou)
  • 300 g carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • patrunjel si marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de amestec de legume deshidratate
  • 1 lingura de amestec de condimente (maghiran, dafin, piper, oregano)
  • ulei
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • cateva boabe de piper
  • 2-3 frunze de dafin

Mod de preparare

Se spala ardeii, apoi se taie in cate 2 jumatati egale, pe lung, se curata cotoarele si semintele.

Se incinge un pic de ulei, apoi se caleste ceapa taiata foarte marunt, impreuna cu cus-cusul, un pic de condiment si un praf de legume deshidratate, lasam sa capete o culoare aurie, apoi adaugam jumatate de cana de apa, acoperim cu un capac si lasam la foc domol cca. 10 minute, pana scade tot sucul si cus-cusul incepe sa se lege si nu este foarte fiert.

Se incinge in alta tigaie un pic de ulei, in care calim morcovul dat prin razatoarea mica, apoi adaugam carnea tocata pe care o condimentam de sare si piper, adaugam si un praf de condimente si un pic de legume deshidratate. Se lasa sa se calasca bine carnea si la sfarsit, adaugam o lingura de pasta de tomate. Oprim focul si adaugam oul batut si verdeata tocata fin.

Se umple fiecare jumatate de ardei cu cate o lingura de cus-cus, apoi completam ca amestecul de carne tocata. Se asaza intr-o tava mai inalta in care punem pana la gura ardeilor lingura de pasta de tomate ramasa diluata cu apa, in care presaram legume deshidratate, sare, piper boabe, foi de dafin si sare si apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 30 minute, dupa care descoperim si lasam inca 10 minute. Se servesc fierbinti!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise