Se spala bine ardeii, se curata de cotoare si lamelele albe, se oparesc 2 minute in apa clocotita si putin sarata, apoi se pun sa se scurga. Din rosiile trecute prin separatorul de seminte, se pregateste un suc obisnuit, se fierbe 5 minute in clocote si se combina in parti egale cu apa in care s-au oparit ardeii. Se mai lasa sa clocoteasca lichidul inca 5 minute. Se ia vasul de pe foc si se pune in suc frunzele de telina si de patrunjel. Se aleg borcane de 2 litri, bine spalate si oparite, in care se pune, pina la 1/3 din inaltime, sucul fierbinte. Se aseaza apoi ardeii pe rind, care se vor umple cu lichid si se vor aseza orizontal si neinghesuiti. Se umple borcanul pina ramin 2-3 cm din acesta liber, se adauga suc, daca mai este nevoie, se pune deasupra o pastila de aspirina. Se leaga borcanele cu celofan si se fierb pe baie de aburi 10 minute.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii