1. Se spala ardeii sub jet de apa si se pun la copt pe gratarul cuptorului pâna se înmoaie (la 180°C).
2. Într-un castron mic se amesteca busuiocul tocat cu doua linguri ulei de masline, otet si putina sare. Se bate cu o lingurita sa se amestece bine.
3. Se ia un alt castron si se pune brânza, cele doua linguri de ulei de masline ramase, ardeiul, si se amesteca bine.
4. Se scot ardeii din cuptor si se acopera cu o folie subtire. Se lasa sa se raceasca. Se înlatura cu atentie pielita, se scot semintele, si se rup în doua cu degetele.
5. Se ia o tava lunga si se captuseste cu o folie subtire ale carei margini sa depaseasca cu 2,5 cm
marginile tavii. Se acopera fundul tavii cu un strat de fileuri de ardei. Se pune peste fileuri putin amestec cu busuioc si apoi un strat subtire de amestec cu branza care se intinde cu o spatula putin unsa cu ulei.
6. Se continua cu alt strat de ardei, amestec cu b si brânza, Se termina c de ardei. Grosimea preparatului trebuie sa fie aproximativ, 6-7 cm. Se baga tava si se lasa 7-8 ore.
7. Se scoate tava din frigider cu putin înainte de servire. Se rastoarna tava pe un fund mare de lemn (tacator) sau pe planseta de bucetarie si se înlatura cu grija astfel ca preparatul sa-si pastreze forma.
8. Se ia un cutit ascutit si se taie felii subtiri. Se servesc cu salata verde.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii