Ardeii copti la borcan pentru iarna reprezinta una dintre cele mai fine salate romanesti. Merg foate bine cu o friptura, dar si cu salata de vinete. Ardeii copti, fie ei capia sau doar grasi sunt buni atat vara, imediat dupa ce au fost copti, cat si iarna.
Ardeii se coc, se presara cu sare si se lasa sub un capac sau un prosop pentru 20-30 de minute.
Se curata de pielite si se lasa la scurs - pe o sita sau un gratar - o ora si jumatate.
Se asaza ardeii in borcane (dupa fiecare ardei se toarna ulei Unisol), presarându-se printre ei boabele de piper si enibahar, respectiv foile de dafin.
Se acopera borcanele cu capace si se pastreaza la loc rece si ferit de lumina. Nu uitati sa sterilizati borcanele inainte.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii