Ardeilor li se taie un capac. Se scot semintele si cotoarele. Varza se taie ca fideaua; morcovii si telina se rad prin razatoarea cu gauri mari. Se pun toate intr-un lighean smaltuit sau din plastic, se presara cu 15 g sare pentru fiecare kg de varza. Se umplu ardeii sau gogosarii cat mai indesat, asezandu-i in borcan, unul langa altul, in randuri suprapuse, fara sa se preseze prea mult, apoi se toarna lichidul. Se calculeaza ca lichidul sa fie circa 1/3 din volumul borcanului (borcanelor), iar proportia de apa si otet 60 %, respectiv 40 %. Pentru 1 l de lichid, se pun 10 g zahar, 10 g sare si pentru 2-3 l lichid, o frunza de telina, 1-2 foi de dafin, 10-20 boabe piper sau macinat, cimbru, marar si circa 100 g hrean. Daca lichidul nu este suficient, se prepara, cat apreciem ca ar fi nevoie, adaugand numai apa cu otet in proportiile aratate; se fierbe cateva minute cu aceleasi arome si, apoi, se toarna strecurat in borcan pana la gatul acestuia. Borcanul se leaga imediat cu celofan si se duce in camara.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii