Ardei cu masline

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g ardei grasi
  • 1 pahar masline negre si verzi fara simburi
  • 5 rosii
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 ceapa mijlocie
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 pahar ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ardeii se coc pe o tabla pe flacara aragazului,se curata de pelita si de cotoare si se taie felii,pe lungime. Rosiile se tin putin in apa clocotita, se decojesc, se taie rondele si li se scot semintele .Ceapa taiata cit mai marunt si usturoiul pisat se calesc in ulei. Cind si-au schimbat culoarea, se adauga rosiile,sucul de rosii,sarea si piperul si se lasa la fiert, la foc mic, inca un sfert de ora.Se adauga maslinele si ardeiul,amestecindu-se bine, pe foc mic. Cind legumele s-au inmuiat se transfera pe platoul de servire. Se serveste rece cu garnitura de frunze de andive. Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise