Ardeii spalati si stersi bine de apa se prajesc intregi intr-o cratita cu ulei (se pot coace si pe tabla, dar prajiti in ulei sunt mai gustosi). Se coc cu capacul pus pa cratita pentru ca de la zeama lasata in timpul prajirii va puteti arde. Se scot pe o farfurie si cand sau racit se pot curata usor de pielita, dupa care se pun intr-un castron si se dau cu un praf de sare. Intr-o alta cratita se pun 2 linguri de ulei si cand s-au infierbantat putin se pun rosiile spalate curatate de coaja si taiate cat mai marunt. Cand incepe sa fiarba sosul lasat de ele, se adauga un pahar de apa, 1 lingurita de zahar, daca vi se pare sosul acrisor, si putina sare. Se lasa sa fiarba pana cand se ridica uleiul deasupra (este o pelicula subtire, pentru ca nu ati pus ulei f. mult). Se trage cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca bine si apoi se adauga usturoiul curatat si zdrobit. Acest sos se toarna peste ardeii copti si se da la rece. Se servesc la salata de vinete, friptura, cartofi prajiti etc.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii