Ardeii spalati si stersi bine de apa se prajesc intregi intr-o cratita cu ulei (se pot coace si pe tabla, dar prajiti in ulei sunt mai gustosi). Se coc cu capacul pus pa cratita pentru ca de la zeama lasata in timpul prajirii va puteti arde. Se scot pe o farfurie si cand sau racit se pot curata usor de pielita, dupa care se pun intr-un castron si se dau cu un praf de sare. Intr-o alta cratita se pun 2 linguri de ulei si cand s-au infierbantat putin se pun rosiile spalate curatate de coaja si taiate cat mai marunt. Cand incepe sa fiarba sosul lasat de ele, se adauga un pahar de apa, 1 lingurita de zahar, daca vi se pare sosul acrisor, si putina sare. Se lasa sa fiarba pana cand se ridica uleiul deasupra (este o pelicula subtire, pentru ca nu ati pus ulei f. mult). Se trage cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca bine si apoi se adauga usturoiul curatat si zdrobit. Acest sos se toarna peste ardeii copti si se da la rece. Se servesc la salata de vinete, friptura, cartofi prajiti etc.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii