Ardei copt la borcan

Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se curata mai usor.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ardei copt la borcan

Ingrediente

  • 1100 g ardei Kapia copt, curatat de coaja si seminte
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se curata mai usor, se acopera cu un capac si dupa 15-20 de minute se poate curata si spala), curatat de coaja si seminte, se rupe in fasii mici.

Se pune putina sare grunjoasa pe fundul borcanului, apoi se adauga cateva fasii de ardei copt, putina sare si tot asa pana cand se umple borcanul, iar deasupra trebuie sa fie sare. Au rezultat 4 borcane de circa 400 g.

Se incalzesc cele 4 linguri de ulei (nu va faceti griji ca este prea putin pentru ca isi mareste volumul, astfel ca din 4 linguri s-au facut 12 linguri) - puteti sa-l testati cu o frimitura de paine si inseamna ca este gata atunci cand incepe sa o prajeasca. Se lasa sa se racoreasca circa jumatate de minut, apoi se pune in mod egal peste ardei. Se infileteaza capacele la borcane, se pun intr-o cratita pe fundul careia a fost asezat un prosop, se umple cratita cu apa pana aproape de gura borcanelor si se pune la foc, tinand-o 30-40 de minute de cand incepe sa fiarba. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva, apoi se pot depozita.

Ardeiul copt se poate folosi la salate, aperitive, sosuri etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise