Aperitive cu clatite sarate

Pentru clatite, se amesteca intr-un vas toate ingredientele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Aperitive cu clatite sarate

Ingrediente

  • Clatite:
  • 350 g faina
  • 400 ml lapte
  • 400 ml bere
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Umplutura 1:
  • 1 ceasca spanac oparit
  • 1 catel de usturoi
  • piper
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri parmezan
  • 1 cabanos
  • Umplutura2:
  • 4 ciuperci
  • 1 lingurita unt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri parmezan
  • 1/2 ardei gras rosu
  • In plus:
  • rosii cherry
  • masline fara samburi
  • frunze de ceapa verde
  • castraveti
  • ridichi

Mod de preparare

Pentru clatite, se amesteca intr-un vas toate ingredientele, se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se pregatesc clatitele subtiri, iar dupa ce compozitia este terminata, clatitele se tin acoperite cu folie, sa nu se usuce marginile.

Pentru umplutura1: in tigaie, cu 1 lingurita de unt, se caleste spanacul oparit si taiat impreuna cu usturoiul taiat marunt; dupa ce a scazut apa, se da tigaia deoparte, se adauga parmezanul, piper, sare; se amesteca bine, se pune pe clatita cate 1 lingura de spanac, deasupra 1 cabanos, se ruleaza bine, se pune ruloul in folie alimentara, se strang bine capetele si se lasa la frigider.

Pentru umplutura 2: se calesc ciupercile in unt, taiate foarte marunt, impreuna cu usturoiul, de asemenea taiat marunt; dupa ce s-a evaporat toata apa din ele, se da vasul deoparte, se adauga parmezanul, piper, sare daca e nevoie; se amesteca bine, apoi se pune cate 1lingura pe clatita, deasupra fasii de ardei rosu, se ruleaza, se pune ruloul in folie alimentara, se strang capetele, apoi se lasa la frigider.

Dupa ce rulourile s-au intarit bine, se taie fiecare in bucati late de 3-4 cm, se pun pe bete de frigarui, intercalate cu 1/2 rosie daca este mare, masline, cate o bucata de ardei, se pun pe un platou, iar printre ele, palmieri din frunze de ceapa.

La aceste aperitive, sunt suficiente cate doua clatite, dar cine doreste sa pregateasca pentru musafiri in ocazii speciale, umplutura este in cantitate mai mare, iar clatitele ramase se pot consuma cu diverse alte umpluturi, dar nu dulci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise