Pentru clatite, se amesteca intr-un vas toate ingredientele.
Pentru clatite, se amesteca intr-un vas toate ingredientele, se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se pregatesc clatitele subtiri, iar dupa ce compozitia este terminata, clatitele se tin acoperite cu folie, sa nu se usuce marginile.
Pentru umplutura1: in tigaie, cu 1 lingurita de unt, se caleste spanacul oparit si taiat impreuna cu usturoiul taiat marunt; dupa ce a scazut apa, se da tigaia deoparte, se adauga parmezanul, piper, sare; se amesteca bine, se pune pe clatita cate 1 lingura de spanac, deasupra 1 cabanos, se ruleaza bine, se pune ruloul in folie alimentara, se strang bine capetele si se lasa la frigider.
Pentru umplutura 2: se calesc ciupercile in unt, taiate foarte marunt, impreuna cu usturoiul, de asemenea taiat marunt; dupa ce s-a evaporat toata apa din ele, se da vasul deoparte, se adauga parmezanul, piper, sare daca e nevoie; se amesteca bine, apoi se pune cate 1lingura pe clatita, deasupra fasii de ardei rosu, se ruleaza, se pune ruloul in folie alimentara, se strang capetele, apoi se lasa la frigider.
Dupa ce rulourile s-au intarit bine, se taie fiecare in bucati late de 3-4 cm, se pun pe bete de frigarui, intercalate cu 1/2 rosie daca este mare, masline, cate o bucata de ardei, se pun pe un platou, iar printre ele, palmieri din frunze de ceapa.
La aceste aperitive, sunt suficiente cate doua clatite, dar cine doreste sa pregateasca pentru musafiri in ocazii speciale, umplutura este in cantitate mai mare, iar clatitele ramase se pot consuma cu diverse alte umpluturi, dar nu dulci.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii