Se ia aluatul fraged (gata cumparat - eu folosesc aluatul bulgaresc) si se taie in diverse forme - patrate, cercuri, triunghiuri .
Ungeti formele taiate cu galbenus de ou si presarati peste ele susa, mac, chimen peste fiecare forma altceva apoi se introduc in cuptorul incins la 180 - 200 C (depinde de instructiunile fabricantului aluatului) si se coc.
Cand sunt gata se taie in doua formele pe inaltime ca o chifla pregatita pentru senvis.
Mezelurile se vor taia dupa formele pregatite, apoi se vor forma minisenvisuri dupa cum urmeaza:
1. Partea de jos a formei din foietaj:
Felie de cascaval,
Felie de salam de sibiu,
Partea de sus a formei din foietaj,
Se prinde totul cu o scobitoare in varful careia se pune o felie de kiwi.
2. Partea de jos a formei din foietaj:
Felie de svaiter,
Felie de salam de sibiu,
Partea de sus a formei de foietaj,
Se prinde totul cu o scobitoare in varful careia se pune un cubulet de portocala.
3. Partea de jos a formei din foietaj:
Felie de cascaval,
Felie de mar taiata julien,
Felie de muschi file,
Se prinde totul cu o scobitoare in varful careia se pune o maslina.
Se pot incerca si alt combinatii de mezeluri si fructe.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii