Se spala andiva, se taie cotorul si se scobeste, pentru a-i reduce gustul amarui, apoi se scot foile exterioare si se taie in doua, pe latime.
Untul si gorgonzola (sau orice alta branza albastra picanta - roquefort, fourme, bleu d'Auvergne etc,) se scot din frigider si se lasa sa se inmoaie circa 30 minute. Intr-un bol, se freaca branza cu untul pana se obtine o pasta cremoasa.
Se ia cu lingurita cate o portie de pasta, se aseaza in foile de andiva si se serveste.
Pentru cei peste 18 ani, se pot servi impreuna cu un paharel de tuica de prune sau cu un pahar de vin alb, sec.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii