autor:

merisor

» » Aperitive

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2014

Ingrediente
10 felii de paine toast cu secara, 250 gr sunca presata, 1 ceapa rosie, 5-6 bucati de gogosari, 2 rosii, 6-7 frunze de leurda, 3 oua, 1 lingura lapte, sare, piper, 1 caserola branza fondue, 25 gr unt

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Ideea aranjamentului este luata de pe net, dar am adaugat ingrediente dupa preferintele celor din casa si mai cu seama in functie de ce am gasit prin frigider. :)) A iesit o bunatate, insa trebuia sa fac cantitate dubla pentru a ne satura toti. Taiem feliile de paine in jumatati. Sunca presata o feliem cat de subtire putem, apoi taiem feliile in jumatati ca si painea.



Rezulta 20 de jumatati de felii, aproximativ de dimensiunile jumatatilor, feliilor de paine. Rosiile si ceapa le taiem rondele. Ouale le batem cu putina sare si piper, apoi le diluam cu laptele. Leurda o tocam franjuri. Gogosarii ii taiem julien. Ungem o forma detasabila cu unt si asezam painea in ea sub forma de evantai. Printre feliile de paine asezam rondelele de rosii, ceapa si gogosarii. Presaram deasupra, franjurile de leurda, apoi adaugam ouale batute, le imprastiem peste toate feliile de paine. Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.



Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, introducem in cuptor si caserola cu branza fondue. Cand scoatem tava din cuptor, ornam cu branza fondue si servim.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu leurda si branza fondue" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • dantes (Chef de cuisine) , 17 martie 2018

    Arata super!trebuie sa incerc si eu

  • Maria Udrea , 25 martie 2015

    E o idee, buna!

  • Maria Udrea , 25 martie 2015

    Exact asa sunt puse :)

    • Monica Sumandea , 21 martie 2015

      o sa incerc cu siguranta pn copii desi sunt mari

    • Maria Gurzel , 20 martie 2015

      arata bine.dar cred ca langa feliile de paine şi de şunca putem adauga şi felii de caşcaval.bineınteles fiecare poate pune orice doreşte sau ce se gaseşte ın frigider ın acel moment.multumesc

    • Felicia Ilinca , 20 martie 2015

      foarte bun

    • Violeta Alexe , 20 martie 2015

      CRED CA ASTA O MANANC IN 3 LUNI !

    • Ileana Miculescu , 13 noiembrie 2014

      ce bine arata !!

    • Garbovan Nicu , 20 octombrie 2014

      Cred ca leurda poate fi inlocuita cu rucola sau spanac.

    • Mariana_Cudalbi

      Mariana_Cudalbi (Bucatar) , 08 mai 2014

      imi place arata super

    • Dumitru Vasiliu , 29 aprilie 2014

      cred ca feliile de sunca presata, le punem intre feliile de paine. Succes.

    • Smaranda Marcela Ion , 28 aprilie 2014

      arata super am sa incerc cu siguranta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • 10 felii de paine toast cu secara
  • 250 gr sunca presata
  • 1 ceapa rosie
  • 5-6 bucati de gogosari
  • 2 rosii
  • 6-7 frunze de leurda
  • 3 oua
  • 1 lingura lapte
  • sare
  • piper
  • 1 caserola branza fondue
  • 25 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

40 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

28 voturi    19 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

dantes (Chef de cuisine)

Arata super!trebuie sa incerc si eu

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tartine vesele