Aperitiv cu dovlecei si gris

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Aperitiv cu dovlecei si gris

Ingrediente

  • pt baza :
  • 300 ml apa
  • 2 linguri de gris
  • 1 dovlecel taiat cuburi
  • 1/2 lingurita de ulei
  • mozzarella , parmezan
  • sare, piper
  • pt umplutura :
  • dovlecel
  • parmezan
  • marar
  • ardei gras rosu

Mod de preparare

se taie cubulete dovlecelul, se pune in tigaie impreuna cu 1/2 lingurita de ulei si un praf de sare... se inabuse in tigaie la foc mic de tot pina se inmoaie bine.

Se scot din tigaie si se face un gris din apa + gris .. se fierbe 10 minute ... apoi se da la o parte de pe flacara si se adauga dovlecelul cuburi, mozzarella si parmesanul

Se unge o forma de tarta sau de muffins pe interior cu ulei sau apa rece se umple fotrma cu grisul amestecat... se unge alta forma sau un pahar cu ulei sau apa rece pe exterior si se aseaza peste umplutura din prima forma ....

Se lasa la rece ( in frigider) .. Cind s-a racit se scot din forme, eu am intors cu fundul in sus si am scos mqi intii forma de baza ( care in momentul asta ajunge deasupra .. dc nu se dezlipeste imediat bateti usor cu coada unei linguri ca intr.o toba si se va dezlipi. Apoi o rasturnati pe farfurie si ridicati cu grija si forma care a fost deasupra ( cea care forma gaura ) ...

Separat cit au stat formele in frigider se taie felii subtiri un dovlecel, se prajesc feliile fara ulei pe tigaia de teflonm sau pe gratar... se intorc pe partea opusa si acum pe fiecare puneti un virf de lingurita de parmezan ras sau alt cascaval .... cind se inmoaie parmezanul sunt coapte si feliile ... Cu feliile astea se orneaza fiecare forma ... eu am pus si cite putin ardei gras rosu .. pt decor alaturi de un mic fir de marar supravietuitor in balcon

In loc de dovlecel puteti folosi:

-fasole verde fiarta

-mazare fiarta

-morcove fiert (cuburi sau ras)

-spanac

-sfecla rosie fiarta sau coapta

-ciuperci

Se pot umple si cu :

- cuburi de piept de pui pane

- mici chiftelute

- cuburi de cascaval pane

- chiftelute de peste

- sau chiar fileuri de peste fiert sau creveti

- se poate servi si cu un sos de brinza si smintina ( fondue / fonduta)

etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise