Ansjossalat-salata Daneza cu ansoa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt.10 salate:
  • 25 fileuri de ansoa
  • Castraveti in otet 0,400kg
  • Somon afumat 0,300kg
  • Ulei de masline 0.075 L
  • Otet alb 0,075 L
  • 1 lingura mustar
  • Piper alb,dupa gust
  • 1/2 ceasca de supa de peste{1 cub de supa de peste din comert,dizolvat in apa calduta}
  • 1 lamaie
  • Rosii proaspete 0,500kg
  • 1 salata verde

Mod de preparare

Pregatire:

Fileurile de ansoa daca sunt f. sarate se pun in apa calda la desarat,pentru 20 de minute.Daca sunt in ulei se pun la scurs.

Castravetii in otet,de preferinta cei mai mici pt. ca sunt mai dulci,se spala sau se pun in apa rece,20 de min. daca sunt f. acri.

Somonul afumat se taie in fasii,

Daca nu aveti supa de peste,cumparati din comert un cub de supa de peste sau un produs asemanator,si dizolvati in apa calduta ,astfel incat sa obtineti 1/2de ceasca de supa.

Rosiile se spala si se taie cuburi medii.

Salata verde se spala sub jet de apa ,frunza cu frunza.

Preparare:

Fileurile de ansoa se zdrobesc si se freaca cu cateva picaturi de suc de lamaie si cu putin ulei de masline ca sa obtinem o pasta.

Fileul de somon se amesteca cu rosiile taiate,salata verde rupta cu mana sau taiata mare si castravetii in otet taiati felii.

Din ulei,otet,mustar,piper si supa de peste,se face un dresing,mixand f. bine.

Servire:

Pe un platou sau farfurie se pune pasta de ansoa la mijloc,in jur se asaza celelalte ingredienta amestecate.Se stropesc in momentul servirii cu dresingul.Decorati cu lamaie.Somonul,ansoa si supa de peste sunt destul de sarate,dar daca aveti nevoie mai puteti adauga sare.Serviti rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise