Ingrediente
500 ml smantana lichida, 1 esenta de vanilie, 5 linguri miere, 2 lingurite lichior &ldquoLimoncello&rdquo, 6 foi gelatina neutra, 500 gr zmeura, coacaze si affine, 5 linguri de zahar, busuioc
Dificultate: Medie | Timp: 3h
0 voturi
Mod de preparare
Intr-o cratita nonaderenta punem smantana impreuna cu mierea si vanilia, apoi amestecam bine si lasam pe foc pana da in clocot.
Cand smantana dat in clocot, adaugam gelatina si lichiorul “Limoncello” si apoi amestecam bine.
Turnam amestecul in paharele pentru servire asezate inclinat intr-o tava si dam la rece pentru circa 3 ore pana se asaza.
Punem fructele de padure la fiert impreuna cu zaharul si apoi le pasam cu blenderul. Procedam cu gelatina la fel ca mai sus si apoi o incorporam in piureul de fructe de padure.
Lasam sa se raceasca putin si apoi turnam usor in pahare peste panna cotta. Lasam la frigider sa se intareasca.
La servire, ornam cu fructe de padure si busuioc.
Se poate servi atat rece, cat si la temperatura camerei.