Spalam pulpele, indepartam pielita si le taiem in doua.
Asezonam carnea.
Uleiul de masline si un cubulet de unt le dam la foc mic, asteptam sa se topeasca untul apoi adaugam pe rand bucatile de carne si le lasam sa se prajeasca putin pe toate partile.
Cepele se curata si se taie solzisor.
Scoatem carnea de la prajit pe o farfurie si in grasimea ramasa calim ceapa putin pina devine sticloasa.
Adaugam carnea peste ceapa, apa pina o acopera si o lasam sa fiarba acoperit vreo 30 de minute.
Intre timp punem untul ramas la topit, adaugam faina si amestecam sa nu se faca cocoloase.Punem doua polonice de zeama in care fierbe carnea, peste faina, invartind continuu.
Adaugam sosul peste carne , amestecam si adaugam si feliile de lamaie curatate de coaja si de pielite.
Lasam sa mai dea cateva clocote pina se fierb si cartofii in apa cu sare.
Servim pulpele cu cartofi natur presarati cu patrunjel verde deasupra si cu o salata de sezon.
Eu am servit-o cu salata de cruditati cu leurda.
Pofta mare !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii