Prima data vom pregati umplutura. Capsunile congelate (pot fi si proaspete) le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si sucul de portocale. Lasam aprox 15 minute sa fiarba, pana se ingroasa putin. Punem deoparte si lasam sa se raceasca. Eu le-am dat putin prin blender, dar nu este obligatoriu.
Amestecam faina, amidonul, zaharul pudra (70 gr), praful de copt si un strop de sare. Separat mixam albusurile cu un strop de sare, adaugam miezul din pastaia de vanilie si zeama de lamaie. Continuam sa batem si treptat adaugam si restul de zahar pudra (130 gr). Tot treptat vom adauga si amestecul de faina amestecand foarte usor cu ajutorul unei spatule. Impartim compozitia in 2 parti egale.
Turnam jumatate din prima compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt (hartia de copt se va pune doar pe fundul formei), urmeaza jumatate din capsuni, tragem putin cu furculita sa se intrepatrunda cele doua compozitii, acoperim cu restul de compozitie si procedam la fel si cu cealalta jumatate. Dam ambele tavi la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.
In momentul in care scoatem tavile din cuptor, le intoarcem cu fundul in sus pe masa curata si punem in 2 capete cate o lingurita sau ceva care sa lase sa circule aerul. Astfel vom lasa prajiturile sa se raceasca complet.
Cand s-au racit, pudram cu zahar si servim cu sos de fructe sau inghetata.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii