Se sterg andivele cu un prosop curat(NU SE SPALA!!!! caci devin amare)
Se taie in doua si se indeparteaza cotorul ,caci e amar
Se incinge o tigaie ,se topeste untul si se prajesc andivele ,stropite cu zeama de lamaie, timp de 10 min (sa devina un pic caramelizate) .
Se lasa sa se raceasca in tigaie
Pe o farfurie se aseaza doua felii de jambon(vezi foto)
Pe ele se aseaza cam o jumate de andiva deasupra se pune un crenvurst si o lingura de piept ardelenesc
Se ruleaza si se pune in forma rotunda
Se prepara astfel 6 rulouri
Rulourile se acopera cu cateva frunze de andive prajite si se presara cu cascavalul ras si se acopêra cu aluatul de foitaj ca si cum am face un capac
Se coace la th 6(220° sau foc mediu)timp de 30 min (sau pana devine aurie crusta de aluat
Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 min inainte de a servi
Se serveste alaturi de o salata verde sau cu smantana fierbinte
Pofta buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii