Curatam si pregătim ananasul .
Taiem in 3-4 felii groase şi scoatem partea lemnoasa din mijloc.
Se pune untul in tigaie , iar dupa ce s-a topit se adauga ananasul felii .
Se presara zaharul si se lasa sa se caramelizeze.
Adaugam rom si flambam..
Se toarnă suc de portocale peste el si pastaia de vanilie .
Se fierbe tot pe flacara mica, umezind ananasul din cand in cand.
Odată ce am obţinut un sos de sirop legat, si ananasul
s-a fiert ,dam deoparte.
Prezentare şi aranjament:
Puneti o felie de ananas, în mijlocul unei farfurii si acoperiti cu sos.
Pune o lingura de inghetata de vanilie pe partea de sus a acesteia.
Adauga un strugure de coacaze ,pastaia de vanilie şi frunze de mentă,ca decor .
Serviti acest desert cald.
Pofta buna !!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii