Ampanados cu carne si masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ampanados cu carne si masline

Ingrediente

  • 20 rotunduri de alauat de ampanados sau poate sa fie foi de foietaj.
  • 1/4 kg de carne macinata
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 12 masline verzi fara simburi si tocate
  • 1lingurita praf de usturoi
  • 1lingurita paprica dulce
  • 2linguri de patrunjel tocat
  • sare piper la gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1ou batut

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie se prajeste usor ceapa se adauga usturoiul si carnea se amesteca si se sfirama carnea -se lasa 7 minute pina carnea si-a schimbat culoarea.Se lasa sa se raceasca putin dupa care se pune la robotul din bucatarie se adauga patrunjelul si maslinele si in faze scurte se amesteca carnea ca totul sa se cuprinda (2-3)secunde,in timpul amestecarii se adauga paprica si praful de usturoi.

Pe masa se aseaza rotundurile de aluat se pune o lingurita plina de carne si se lipesc jumatatile de aluat si se lipesc mai bine cu dintii de la furculita.

Se aseaza pe o tava cu pergament si se ung cu ou batut.

Se coc la 180 de grade cam 10 minute sau pina se rumenesc bine.Se pot servi asa ca o gustare sau aperitiv sau se poate pregati un sos de ciuperci.

Sos de ciuperci il fac din praf de supa a lui knor cu gust de ciuperci .Intr-o tigaie sau cratita mica topesc putin unt pun 2 linguri de praf de supa cu gust de ciuperci las putin sa se prajeasca dupa care sting cu un pahar de apa fierbinte si amestec sa nu se faca cocoloase,si adaug si 2 linguri de vin alb,las totul sa fiarba la foc mic 15 minute pina se ingroase putin si dupa aceea il torn intr-un vas mic ptr sos si se serveste cald impreuna cu ampanados.Iese minunat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise