Curățăm morcovii, ceapa și țelina. Tăiem ardeiul iute în două și îl curățăm de semințe și de cotor. Tăiem morcovii și țelina prima dată în fâșii și apoi în cubulețe. Tocăm ceapa și prazul mărunt.
Încingem jumătatea din cantitatea de ulei într-o tigaie și adăugăm ardeiul iute tocat mărunt împreună cu prazul, ceapa și le călim rapid. Punem țelina și morcovii, sărăm și piperăm după gust, apoi le înăbușim aproximativ 2minute. Punem compoziția într-un borcan sterilizat, turnăm deasupra uleiul rămas și îl inchidem ermetic.
Dacă vrei să le consumi în următoarele 2-3zile, lasă legumele să se marineze în frigider. Dacă vrei să le păstrezi un timp îndelungat, fierbe borcanul într-o cratiță circa 30minute. Lasă borcanul să se răcească în apa în care a fiert.
Este o bunătate sosul folosit alături de friputri, sau tocănițe picante.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii