Blatul l-am preparat astfel: .... am separat albuşurile de gălbenuşuri şi le-am bătut spumă, apoi am adăugat treptat zahărul tos şi am mixat în continuare, adăugând şi apa rece. Apoi am adăugat gălbenuşurile şi am mixat. Făina am amestecat-o cu cacaua şi cu praful de copt, după care le-am încorporat în compoziţie. Am pus şi esenţa şi am dat totul la coptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Crema se prepară astfel:......Se amestecă zahărul cu făina, cacao şi amidon. Se adaugă gălbenuşurile, apoi treptat şi laptele şi se omogenizează. Se pune pe foc domol şi se amestecă până se îngroaşă. Apoi se trage de pe foc şi se lasă la răcit. Separat se bate spumă untul/margarina cu cele două linguri de zahăr pudră.. Când crema de lapte este răcită se adaugă în untul/margarina spumă şi se încorporează treptat. Se dă la frigider.
Blatul când este rece se taie în două. Se pune în tavă folie alimentară uşor umezită, apoi blatul şi se însiropează cu sirop de zahăr ars. Se pune apoi crema şi apoi cealaltă bucată de blat însiropată, deasupra. Din cremă se păstreazî două-trei linguri pentru moţurile de deasupra. Se înveleşte cu folia alimentară şi se dă la frigider peste noapte...şi se doarme liniştit...visând amandine (cazul meu :P).
Glazura se face astfel:.... se pune într-o cratiţă pe foc, frişca lichidă şi se pune ciocolata ruptă bucăţi, lăsând pe foc până se dizolvă toată. Se toarnă fierbinte peste blatul tăiat bucăţi. Din crema păstrată se fac deasupra fiecărei amandine, nişte moţuri sau în cazul meu nişte bălţi :)) de cremă...pentru că le-am pus (cu scule neperformante) peste glazura de ciocolată fierbinte...dar nu mai aveam răbdare.
Aşa că...indiferent de aspect..amandinele mele au fost ultra-mega delicioase...de vis...
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii