Amandine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Amandine

Ingrediente

  • Blat: 6 ouă, 200 gr de zahăr, 30 ml apă, 40 ml de ulei, 3 linguri de cacao, 8 linguri de făină
  • Cremă: 3 ouă, 150 gr de zahăr, 2 linguri cacao, un pachet de unt(eu am folosit 200 g margarina)
  • Sirop: 300 ml de apă, 150 gr de zahăr, 2 pliculețe de capucino/nes cafe
  • Glazură: 160 gr de ciocolată, 100 ml de frișcă lichidă

Mod de preparare

Aceasta reteta este copiata de pe Blogul lui Haplea.

Facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu apa si presaram zaharul, apoi adaugam treptat galbenusurile batute si frecate cu ulei si amestecam.

Amestecul de faina cu cacao se toarna treptat peste amestecul de albusuri si galbenusuri si se incorporeaza cu o lingura de lemn. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se baga la cuptor 20-25 de minute, pana se coace.

Pregatim crema. Punem pe baie de aburi cele doua oua si zaharul amestecand continuu pana cand se formeaza o crema precum "ciulamaua". Adaugam cacaua si mai tinem 2-3 minute pe foc, amestecand. Lasam sa se raceasca.

Siropul: Intr-un ibric punem apa, zaharul, capucino si lasam sa dea in clocot( cat sa se dizolve zaharul) apoi dam la racit.

Untul( sau margarina), tinut in prealabil la temperatura camerei, este dezmortit cu mixerul si turnam peste el, treptat, crema de cacao care trebuie sa fie si ea la temperatura camerei. Mixam pana se omogenizeaza.

Blatul de prajitura e taiat pe jumatate. Insiropam cu jumatate din sirop partea de jos, intindem crema, apoi adaugam cealalta jumatate si de asemenea insiropam. Taiem prajitura in patrate, le separam, apoi facem glazura: Se pune intr-o cratita pe foc mediu frisca lichida si ciocolata bucatele si se amesteca pana cand ciocolata se topeste, fara ca smantana sa fiarba. Turnam glazura peste bucatile de prajitura si lasam la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise