Amandine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Amandine

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 plicuet praf de copt
  • 1praf de sare
  • Crema:
  • 250 gr unt sau margarina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 cana de zahar.
  • Siropul:
  • 1 cana de apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura esenta de rom
  • Glazura:
  • 1/2 pachet de unt
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cacao

Mod de preparare

Blatul:

Batem tare albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul.Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacao,praful de copt,nesul si batem foarte bine.Punem intr-o tava mica si dam la cuptor la foc mediu.

Lasam sa se raceasca si il taiem in doua.

Crema:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, adica moale. Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos. Adaugam cacao, ness si esenta si mixam bine pana obtinem o crema.

Siropul:

Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incanzim bine pana topim zaharul si nessul.

Glazura:

Punem totul pe foc si topim bine, fara a fierbe.

Dupa ce blatul a fost taiat, punem prima parte pe o tava si insiropam cu jumatate din sirop. Adaugam crema, dar oprim 2-3 linguri de crema pentru ornat. Nivelam crema si punem al doilea blat pe care il vom insiropa cu restul de sirop. Taiem prajitura in patrate cat o amandina. Vor iesi 15 amandine.

Cat este putin calduta glazura, vom turna cu o lingura pe fiecare prajitura si lasam sa curga putin pe margini.

Ornam cu crema ramasa si cu banuti de ciocolata alba

Nu ca ma laud, dar chiar este foarte buna si in comparatie cu amandina are am cumparat-o acum 2 zile nu se compara deloc...a mea este zemoasa,are aroma de rom,de cacao ...e delicioasa :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise