Amandina

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Amandina

Ingrediente

  • 6 oua
  • 550 g zahar( 400g zahar tos si 150g zahar pudra)
  • 5 linguri de cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 250 g margarina sau unt
  • un plic de crema cu aroma de ciocolata cu rom
  • 2 plicuri de cappuccino de rom
  • 250 ml lapte
  • 200 g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul:

6 oua se separa, se bat albusurile cu 200g de zahar in care se adauga 30 ml apa, apoi se freaca galbenusurile cu 30 ml ulei dupa care se amesteca cu albusurile batute.

Intr-un castron se adauga cele 8 linguri de faina amestecate cu 2 linguri de cacao si praful de copt aceasta compozitie se cerne pe rand in albusurile batute si se masteca prin miscari rotative de sus in jos pana se omogenizeaza, se pune in tava tapetata cu ulei si faina sau pur si simplu hartie de copt, apoi se pune la cuptor la temperatura de 180 grade C. Se lasa cam 30-45 de minute depinde de tava pe care o folositi daca e mai adanca se lasa mai mult, sau se face testul cu scobitoarea.

Crema

150 g zahar pudra se freaca cu untul sau margarina in care se adauga 3 linguri de cacao. Separat se prepara crema de ciocolata din plic urmand instructiunile.Aceasta crema se adauga lingura cu lingura in unt avand grija sa nu se taie crema.

Siropul

200g de zahar se amesteca cu cele 2 plicuri de cappuccino si 400 ml apa, daca doriti sa puneti rom atunci micsorati cantitatea de apa. Cu aceast sirop se insiropeaza blatul.

Mod de asamblare

Blatul se taie in doua, prima parte se aseaza pe un platou, se insiropeaza cu jumatete din sirop, se intinde crema peste care se adauga cealalta jumateate de blat, il insiropam cu siropul ramas apoi se pune la frigider pt o ora. Dupa ce am scos-o de la frigider se taie cuburi pe care le distantam punandule pe un gratar de scurgere.

Glazura

200g de ciocolata se topeste cu 100ml frisca lichida, apoi se acopera fiecare cubulet de prajitura cu aceasta compozitie.

Separat se bate frisca ramasa si se orneaza prajiturelele.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise