Descopera o reteta simpla si usoara pentru aluat de pizza facut in casa, perfecta pentru o cina delicioasa. Urmeaza pasii nostri pentru a obtine un aluat elastic si gustos, gata in doar cativa pasi simpli.
Intr-un bol mic, amesteca drojdia uscata cu zaharul si aproximativ 50 ml de apa calda (nu fierbinte). Lasa amestecul sa stea timp de 10 minute, pana cand devine spumos.
Intr-un bol mare, pune faina si sarea. Adauga amestecul de drojdie activata si restul de apa calda (250 ml). Adauga uleiul de masline. Amesteca totul cu o lingura de lemn pana cand ingredientele incep sa se omogenizeze.
Presara putina faina pe suprafata de lucru si rastoarna aluatul din bol. Framanta aluatul timp de 10-15 minute pana cand devine elastic si neted. Daca aluatul este prea lipicios, mai adauga putina faina, dar cu moderatie.
Unge un bol curat cu putin ulei de masline si pune aluatul in bol. Acopera bolul cu un prosop curat sau cu folie alimentara si lasa-l la dospit intr-un loc cald pentru aproximativ 1-1,5 ore, pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a dospit, scoate-l din bol si imparte-l in 2-3 parti, in functie de marimea pizzei dorite. Intinde fiecare bucata de aluat pe o suprafata usor infainata, folosind un sucitor, pana cand ajunge la grosimea dorita. Adauga sosul de rosii, branza si toppingurile preferate.
Preincalzeste cuptorul la 220°C.
Pune pizza pe o tava de copt sau pe o piatra pentru pizza si coace-o timp de 12-15 minute, sau pana cand marginile devin aurii si branza este topita si usor rumenita.
Sfaturi:
Pentru un aluat mai crocant, poti pre-coace blatul timp de 5 minute inainte de a adauga toppingurile.
Experimenteaza cu diverse tipuri de faina, cum ar fi faina integrala sau faina de secara, pentru a obtine texturi si arome diferite.
Cu acest aluat poti face o delicioasa pizza cu cascaval, pizza cu sparanghel sau pizza milaneza. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii