Aluat pentru coji de nuci

Reteta de aluat pentru coji de nuci. Cum se face reteta de aluat pentru coji de nuci.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Aluat pentru coji de nuci

Ingrediente

  • Aluat
  • 250 g untura
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 1,1 kg faina
  • o jumatate de lingurita de sare
  • zahar vanilat
  • Crema
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 400 g ciocolata de menaj
  • 250 g nuci prajite si macinate
  • 160 g zahar
  • 2 linguri esenta de rom

Mod de preparare

Intr-un bol punem untura si untul lasate la temperatura camerei. Le amestecam cu un tel sau mixer cat sa se omogenizeze. Incorporam si zaharul pudra, sarea si vanilia. Apoi adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La final punem faina (nu toata odata) si framantam un aluat potrivit de tare, nelipicios. Il infasuram intr-o folie alimentara si-l punem la rece 1 ora.

Apoi formam bilute a cate 5 grame una si le coacem in forma.

Crema este foarte usor de preparat. Intai rumenim putin nucile in cuptor sau intr-o tigaie, pe foc. Le lasam sa se raceasca si le macinam.

Intr-un vas punem smantana pentru frisca, zaharul si ciocolata si lasam pe foc pana se topeste ciocolata. Luam vasul de pe foc, adaugam nucile macinate, lasam sa se raceasca foarte bine si putem umple nucile.

Mai am si alta reteta mai vehe de crema, dar eu nu o mai fac pentru ca are foarte mult unt. Este crema pe baza de unt, zahar pudra, cacao, nuci macinate si rom, plus resturile care raman dupa curatarea cojilor.

Pofta buna si spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise