Se opareste 500gr lapte cu 2 linguri faina, se farama bine faina si se lasa la racit.
25 oua se bat cu 1 kg de zahar+coaja de la lamaie si portocala si vanilie.
140gr drojdie se inmoaie cu 500gr lapte si sare,este de dorit ca totul sa fie caldut,
se topeste margarina se impreuneaza toata compozitia de mai sus se pune faina cat cuprinde si se ung mainele la framantat pana cand se termina margarina,
se framanta aluatul o ora, pana se curata mainele .se lasa sa creasca o ora jumate,dupa care o mai framanti o data, si cand a crescut e bun de pus in tavi.din tot aluatul asta iese foarte multi cozonaci ,eu cand coc la tara fac toata reteta, dar cand coc la oras o fac in jumatate, e suficient pentru o familie de 4 persoane.pofta buna.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii