Aluat de clatite - reteta clasica -

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Aluat de clatite - reteta clasica -

Ingrediente

  • 2 oua
  • 350 ml de lapte
  • 200g de faina
  • 2 lg zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 lg de ulei
  • 50 ml de apa minerala carbogazoasa
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Se amesteca cele 2 oua cu laptele, uleiul, vanilia, apa minerala si se bat cu telul, apoi se adauga faina, sarea si praful de copt si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.

Aluatul trebuie pus la rece pentru cel putin o ora dupa care se pot prepara clatitele.

Pofta buna!

Obs.: clatitele din poza au fost umplute cu gem de afine, ele putand fi umplute cu orice va place: gem, ciocolata, branza dulce sau sarata etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise