Alinazik

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Alinazik

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 250 gr iaurt
  • 300 gr carne tocata
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 5 ardei iuti sau normal (nu capia)
  • sare piper negru rosu
  • 3 catei usturoi

Mod de preparare

Se coc vinetele in foc de carbuni sau pe aragaz la foc, se curata de coaja, se toaca cu cutitul, se pun deoparte. Intr-o tava se taie ceapa, se prajeste se adauga ardeii taiati marunt, se adauga carnea tocata se prajeste un pic pana se trece apa, se adauga rosiile, se mai amesteca putin, se adauga condimentele, se pune de o parte ıntr-un platou. Se pune un strat normal de vinete, se pune un pic de sare dupa aceeia se adauga carnea tocata, un strat deasupra se pune iaurtul care este facut cu usturoi si un pic de sare se amesteca si se adauga peste carnea tocata deasupra. Daca vreti ca ornament se incingeun putin ulei si se adauga in el ardeiul rosul, apoi puneti peste iaurt. Se mananca proaspat, cald fiindca iaurtul lasa apa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise