Intr-un castron se bat 4 albusuri cu 200 gr de zahar se adauga in ploaie cele 200gr de nuci macinate si zaharul vanilat. Se unge o tava cu ulei (sau se tapeteaza cu hartie pentru copt) si se pun gramajoare (1/2 lingurita)din compozitia pregatita. Se vor coace la foc rapid.
CREMA:
Intr-un vas se adauga 4 galbenusuri, cu 200g zahar, 2-3 linguri de cacaua ,1/2 pahar de lapte si 4 linguri de faina cu varf.Se amesteca totul foarte bine se va fierbe la baie de abur pana se ingroasa ca o smantana.Dupa ce a-a racit adaugam 200g unt din care s-a scos apa. Se freaca totul spuma si se da 30 minute la frigider.
Blutele rezultate prin coacere se lipesc doua cate doua cu crema , se tavalesc prin nuca macinata .

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii