Foi:
Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam uleiul cate putin,apoi bicarbonatul stuns cu zeama de lamaie.Adaugam si laptele.In compozitia obtinuta adaugam faina.Daca mai e nevoie mai adaugam faina.Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios.Impartim aluatul in 4 parti,pe care le intindem pe dosul tavii.Eu am copt pe o tava de 20/30 cm si mi-au iesit 5.
Coacem in cuptorul incins la 180 de grade,in jur de 10 minute,pana marginile devin usor maronii.
Crema:
Ouale le mixam bine cu zahar.Cand au devenit ca o crema adaugam faina si mixam in continuare.Adaugam laptele fierbinte,putin cate putin,amestecand continuu.
Punem vasul la foc mic sau la baie de aburi,pana compozitia devine groasa ca o budinca.Lasam la racit.
Intre timp mixam bine untul/margarina,pana devine ca o crema fina. Cand s-a racit crema,adaugam untul/margarina frecat(a),putin cate putin.
La sfarsit adaugam zeama de lamaie.
Cu aceasta crema se umplu foile si se da la rece pana a doua zi,cand se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii