Agurida

Reteta de agurida. Agurida reteta simpla pas cu pas. Reteta de agurida de struguri.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Agurida

Ingrediente

  • 1 kg de struguri verzi (necopti)
  • 3 litri de apa
  • o crenguta de leustean

Mod de preparare

Reteta de agurida este una veche, simpla si naturala. Bunica mea o folosea la acrit ciorbele, salatele o turna peste sarmale si chiar peste varza dulce.

Avem nevoie de 1 kg de struguri verzi, pe care ii curatam (boabele de pe ciorchine), le spalam si le punem la fiert pana se plesneste boaba de strugure.

Asa fierbinte se strecoara si se separa pulpa de zeama, apoi se adauga leusteanul pentru aroma .

Se foloseste imediat, se trage in sticle si se tine la rece. Sau se sterilizeaza si se foloseste pe timp de iarna.

Asta e reteta de agurida, simpla, naturala si foarte gustoasa. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise