Acroshka

Timp pregatire
1440 minute
Complexitate
ridicata
Acroshka

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa:
  • 1,5 l braga
  • 300 gr. carne fiarta ( pui,vita)
  • 3 castraveti proaspeti
  • 4~5 cartofi fierti
  • 1 morcov
  • 5 oua fierte tari
  • 1 legatura ceapa verde
  • 200 gr. smantana
  • ~ 1 lingurita sare, ½ lingurita mustar
  • 2~ 3 ridichi optional
  • 1 lingura de marar si patrunjel maruntit la o potie
  • Ingrediente pentru braga :
  • 1 paine neagra ~ 1 kg . painea se face pesmet ( crutoane ) putin arse
  • 15~20 gr. drojdie proaspata ( brichet )
  • 500 gr. zahar

Mod de preparare

Acroshka este o supa rece din bucataria traditionala rusa, in unele localitati din Rusia o mai numesc si braga .

Braga se foloseste in medicina alternativa ca antipiretic ( scade febra ), la raceala ,are efect deuretic si tonifica organismul.

Mod de preparare braga :

Se taie painea in cuburi si se face crutoane la cuptor ,sa fie de culoare maroniu inchis.

Se fieb 10 litri apa, se ia de pe foc si se oparesc crutoanele se adauga zaharul siamesteca pina la topirea lui.

Se acopera braga cu un capac , se lasa pina devine calduta si se adauga drojdia didolvata preventiv in putina braga calduta, se acopera cu capac.

Se invelesre cu o patura si se tine la cald sau la soare.

Braga se tine aproxemativ 12 ore la cald , pana apar bule gazoase .

Se strecoara printr-un tifon si se toarna in sticle se inchid ermetic ,se pune la frigider si se se serveste rece , a doua zi este mai gustos.

Cum se ia proba : sa piste de limba ca orice bautura carbogazoasa,atentie nu o lasati prea mult timp sa dospeasca pentru-ca i-si pierde calitatile gazoase.

Mod de preparare acroshka :

Se taie toate legumele si ouale fierte tari , cubulete , zarzavatul se taie marunt.

Carnea fiarta se taie pai sau cum e mai comod depinde de structura ei.

Intr-o cratita se pun legumele , carnea , zarzavatul si smantana.

In cratita cu produsele taiate se toarna 1,5 litri de braga si se pune sare dupa gust.

Se serveste rece si se orneaza cu ou fiert, ridiche si marar.

Pofta buna !!! by naskwik

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise