Se face un bait, usturoiul se da pe razatoare, se adauga uleiul, sarea piperul dupa gust si zeama de la lamaie.
Ton pe grillPentru inceput spalam si curatam somonul de solzi si spini.
Somon suculent la cuptor cu sos de sampanieSe alege si se spala fasolea, se lasa la inmuiat in apa peste noapte.
Mancare de fasole cu afumatura, la Crock-PotReteta ce o prezint mai jos poate parea un pic bizara, caci e un melanj de influente, arome si gusturi din felurite regiuni.
Fiertura de somon dichisita cu smantana si lacrimi de dovleacSe spala fasolea in mai multe ape, apoi se lasa la hidratat peste noapte.
Iahnie de fasole cu afumatura si carnatiIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarellaTocam varza fideluta, apoi o frecam cu putina sare si o stropim cu zeama de lamaie.
Salata de varza cu rosii deshidratate si tonSe taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri.
Salau in dovleac placintarDesfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita, la scurs.
Pasta de ton cu gogosari coptiSe spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.
Mancare de fasole boabe cu cabanosi, la slow cooker Crock-PotSe pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul.
Zeama de pesteSe spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.
Gem de capsuniSe spala murele si se lasa peste noapte la frigider cu zaharul deasupra.
Dulceata de mureArdeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se...
Ardei copt la borcanSe curata fructele de codite, se spala si se asaza in vasul in care vor fierbe cu zaharul adaugat peste ele.
Sirop de capsuniObletelul se curata de solzi si li se scot intestinele, apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite.
Obletel de Dunare marinat in otetSe spala delicat afinele, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.
Gem de afineIn castron se pun cartofii fierti, curatati de coaja si taiati cubulete sau rondele.
Salata orientala cu tonSe capitoneaza tava de tarta cu aluat, in interior se pune tonul bine scurs si facut bucatele.
Tarta cu ton si rosiiSe spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie.
Salsa cu capsune si crevetiSe scot samburii de la cirese, se adauga peste ele zahar si se pun la frigider peste noapte.
Inghetata cu cirese amareSe curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata.
Chiftele din cartofi noi cu mararSe pune faina intr-un vas, peste faina in care se amesteca praful de copt, sare,cacao si zaharul, se pune untul la...
Pasca cu branza dulce si aluat cu cacaoSe spala si se curata tentaculele, apoi se frig pe gratar circa 5 minute pe fiecare parte si se lasa sa se racoreasca.
Carpaccio de caracatitaSpalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem cubulete.
Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbirPregatim somonul.
Somon la cuptor, pe pat de cous-cousCuratam legumele, apoi cartofii, prazul si tulpina apio le taiem cubulete.
Supa crema de somonSe curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas.
Hamsie de mare prajitaIubesc sa gatesc pentru cei care imi sunt aproape si tin la mine.
Aperitiv cu spanac, crema de branza si somonSpalam andivele, curatam primele frunze si scobim cotorul.
Barcute de andive umplute cu salata exoticaPestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime.
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orezSomonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine.
Crema de somonPentru salata de icre incepem sa frecam (mixam) icrele puse intr-un bol.
Salata din icre de crapSe pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba.
Raci de Dunare fiertiSe scurge tonul de apa sau ulei deoparte intr-o sita.
Salata de tonPreparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite.
Rulada tricolora cu mousse de tonSe curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarinSe curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei.
Tocanita de mazare noua si codIntr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii.
Plachie cu peste fileFasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte.
Ciorba de fasole verde si fasole boabeSe pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza.
Placinta cu carneSe portioneaza carnea de rata si se pune la fiert peste varza ce a fost data prin razatoare.
Bors de varza cu rataCuratam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta.
Ciorba de sardine in sos tomatPregatim intai legumele pentru umplutura.
Tarta cu ton si legumeBucatile de peste spalate, uscate cu un prosop de hartie, pudrate cu putina sare, se lasa deoparte.
Peste panePestele curatat, bine spalat, uscat, se pudreaza cu sare si piper.
Dorada la cuptorPestele se curata de piele, se verifica sa nu aiba vreun os.
Crochete de pesteSpalam somonul si il taiem cubulete.
Salata rucola cu somon si mango