Zuccotto

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat de biscuite (se poate face cu o zi inainte)
  • 5 oua
  • 120 g zahar praf
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 50 g amidon
  • 50 g faina
  • Umplutura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g migdale curatate
  • 50 g alune curatate
  • 50 g bezele
  • 1 litru frisca
  • 50 g zahar praf
  • Alte ingrediente:
  • 150 ml coniac
  • 150 ml amaretto (lichior de migdale)
  • unt pt. tava
  • 200 g glazura ciocolata
  • zahar praf pt. ornat

Mod de preparare

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul de biscuite se bat 5 galbenusuri cu 120g zahar pudra si 1 lingura zahar vanilat. Cele 5 albusuri se bat spuma tare si se adauga amestecului. 50g amidon se amesteca cu 50g faina, se lasa putin si se adauga compozitiei. Aceasta se pune in tava sa fie inalta de aproximativ 1 cm si se baga in cuptorul (nivelul 2) incalzit si se coace 15 minute. Se rastoarna pe un blat, se ia hartia si se lasa sa se raceasca bine.
2. Intr-un castron adanc cu fundul rotund (diametrul aproximativ de 10cm) se pune hartie de pergament sau folie. Din blatul de biscuite se taie un cerc si se pune pe fundul castronului, iar restul de blat se taie in trapeze si se pune pe margine (se lasa blat pentru acoperit sus). 150 ml Amaretto se amesteca cu 150 ml coniac se se insiropeaza bisitele.
3. Umplutura: jumatate de ciocolata se rade mare (cu cutitul), iar cealalta jumatate se topeste cu 100 ml frisca pe baie de aburi. Migdalele si alunele se maruntesc in bucati mai mari si se prajesc scurt. Restul de frisca se bate tare cu 50g zahar pudra. Cand s-au racit bine alunele si migdalele , se adauga in frisca, la fel si ciocolata taiata.
4. Amestecul de frisca se imparte in doua. Jumatate se amesteca cu bezelele maruntite, cealalta cu crema de frisca si ciocolata (dupa ce s-a racit). Jumatatea alba se pune peste biscuite, se intinde pentru a lasa mijlocul gol si se pune 20 de minute la rece. Apoi se pune cealalta jumatate, se acopera cu biscuitele ramas, se insiropeaza si se lasa 6 ore la rece (eventual peste noapte).
5. Pentru ornare se intoarce tortul cu fundul in sus si se acopera cu glazura de ciocolata. Cand s-a racit, se pun triunghiuri ascutite din hartie decupate si se presara zahar pudra.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise