Zefire cu capsuni. Reteta simpla si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca reteta noastra de zefire cu capsuni. Este simpla, delicioasa si explicata pas cu pas pentru o reusita sigura. Rezultatul este grozav, obtinem niste zefire aratoase, gustoase si foarte aromate.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g piure de capsuni
  • 100 g zahar
  • Pentru bezea:
  • 1 albus de ou
  • 200 g zahar
  • 100 ml apa
  • 6 g agar-agar

Mod de preparare

Zefirele sunt un tip de desert aerat si spumos, asemanator bezelelor sau marshmallow-urilor, dar cu o textura mai moale, pufoasa, usor gumoasa, care se topesc in gura.

In vasul blenderului puneti capsunile proaspete sau congelate si mixati pana cand obtineti un piure. Treceti-l printr-o sita, sa eliminati samburii.

Transferati piureul intr-o cratita, adaugati zaharul si fierbeti aproximativ 5 minute, pana se ingroasa.

Apoi lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care il puneti la frigider.

Dupa ce s-a racit complet, puneti piureul de capsuni in vasul blenderului si adaugati albusul de ou. Mixati si cresteti treptat viteza, pentru 10-15 minute, pana cand volumul se va mari de 3-4 ori.

Intre timp, intr-o cratita puneti la fiert apa, zaharul si agar-agarul. Fierbeti pana cand temperatura siropului ajunge la 118 grade C, amestecand continuu.

*Daca nu ai un termometru, gateste siropul pana cand picurand putin intr-un pahar cu apa rece, se formeaza o bila moale.

Scadeti viteza mixerului si incepeti sa turnati usor siropul, evitand sa atinga telul mixerului (turnati pe marginea bolului in fir subtire).

Dupa ce ati terminat de turnat tot siropul, mariti viteza mixerului la maxim si mai lasati inca 2-3 minute.

Apoi transferati compozitia obtinuta intr-un sac a poche cu dui stelat si posati zefirele in forma dorita pe hartie de copt.

Lasati-le la uscat intre 12 si 24 de ore la temperatura camerei.

Cand s-au uscat, presarati zahar pudra peste ele pentru a nu se lipi de maini cand le transferati pe platou. Le puteti lipi si cate doua (tip sandvis).

Sunt perfecte pentru a fi servite ca atare, alaturi de ceai sau cafea.
Pot fi folosite in prajituri, torturi, tarte sau alte dulciuri ca decor sau ca strat aerat.
Datorita aspectului lor delicat, sunt adesea ambalate frumos si oferite cadou.

Zefirele sunt apreciate pentru combinatia lor de gust usor fructat si textura catifelata, fiind o alegere eleganta si relativ usor de preparat.

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise