Zarzavat pentru ciorbe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg de rosii
  • 1 kg de ardei gras sau gogosari
  • 10 legaturi de patrunjel si leustean la un loc
  • un pahar de 200 g cu zahar
  • o lingura de sare

Mod de preparare

Opariti rosiile, asezandu-le cate 8-10 intr-un castron si turnati apa fierbinte peste ele. Decojiti-le, taiati-le in felii potrivite si puneti-le la fiert. Lasati-le sa clocoteasca o jumatate de ora. Taiati ardeiul in rondele subtiri, puneti-l peste rosii si mai lasati sa clocoteasca 10 minute. Adaugati verdeata tocata, sarea si zaharul. Mai lasati la fiert inca 10 minute. Separat, incalziti bine ½ l de ulei. Zarzavatul fierbinte puneti-l in borcane mici, insa nu le umpleti cu varf (lasati un spatiu gol de 3-4 cm). Deasupra puneti cu lingura ulei fierbinte, legati borcanele cu celofan si puneti-le in camara.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise