Zama cu tascute de casa

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 morcovi
  • 2-3 radacini patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1/2 gulie
  • 1 ceapa
  • maruntaie pui
  • 2-3 frunze varza
  • sare
  • piper
  • frunze patrunjel verde
  • tascute facute in casa

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert in apa cu sare. Cand fierbe se reduce focul sub supa si se spumeaza.

Legumele se curata si se taie dupa preferinta. Ceapa se lasa intreaga.

Dupa ce a fost indepartata spuma se adauga legumele, se pune sarea si piperul necesar si se lasa sa fiarba toate la foc mic de tot ca sa fie zama cat mai limpede.

In apa cu sare se fierb si tascutele cam 10 minute. Se lasa sa se odihneasca , apoi se strecoara, se puj sub un jet scurt de apa si dupa aceea intr-un castron in care adaugam cateva polonice cu supa , pina nivelul il depaseste pe cel al tascutelor.

In felul acesta zama nu se va mai tulbura nici a doua zi.

Zama se serveste cu tascute si cu zarzavatul din ea, cu patrunjel verde presarat deasupra.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise