Zacusca simpla

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Zacusca simpla

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -6 kg de vinete
  • -3 kg gogosari
  • -1 kg ceapa
  • -1 kg bulion gros , fiert din 3 kg de rosii
  • -1 litru ulei de floarea soarelui
  • -sare dupa gust
  • -zahar dupa gust

Mod de preparare

Se coc vinetele pe plita, se curata, se lasa sa se stoarca si apoi se toaca.

Gogosarii se curata de seminte si se toaca prin masina de carne sau in mixer; se pun la fiert cu 1/2 litru de ulei.

Se fierb la foc mic pana se inmoaie.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in 1/2 litru de ulei pana devine sticloasa.

Se adauga gogosarii si vinetele tocate si se fierb cca 15 minute.

Se adauga bulionul de rosii si se potriveste de sare; se adauga zahar dupa gust.

Se mai fierbe inca 20 de minute amestecand incontinuu .

Se pune zacuzca in borcane si se inchid cu un capac sau celofan.

Borcanele se aseaza intr-o tava cu apa si se dau la cuptor, la foc potrivit 20-25 de minute.

Se lasa in cuptor pana se raceste zacusca.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise