Zacusca de vinete

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg gogosari,
  • 3 kg arei grasi,
  • 3 kg ardei kapia,
  • 1 kg morcov fiert,
  • 2 kg ceapa,
  • 5 kg vinete,
  • 1 l ulei,
  • 800 g pasta de tomate,
  • 200 g mustar dulce,
  • sare,
  • piper,
  • enibahar boabe,
  • foi de dafin.

Mod de preparare

Coci ardeii si gogosarii, presari cu sare, ii lasi acoperiti pana se racesc.cojesti, lasi sa se scurga. Dai pe robot. Morcovul il dai pe razatoarea mare. Vinetele coapte, cojite, le lasi sa se scurga foarte bine. Ceapa tocata marunt, o calesti usor in uleiul incins. Adaugi legumele, condimentezi, dai la cutorul incins. Lasi sa scada, adaugi pasta de tomate si mustarul. Mai lasi la cuptor pana se ridica uleiul la suprafata. Asezi zacusca fierbinte in borcane, capsezi, dai la cuptorul incins pentru 30 minute. Invelesti borcanele fierbinti si lasi pana a doua zi. Le pastrezi in camara.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise