Zacusca de toamna

Timp pregatire
420 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg gogosari copti
  • 3 kg ardei grasi copti
  • 3 kg ardei kapia copti
  • 4 kg ciuperci (de prefeinta ghebe)
  • 2,5 kg ceapa alba
  • 750 ml ulei
  • 600 g pasta de tomate
  • sare, piper, foi de dafin

Mod de preparare

Coci legumele, le cureti si le lasi la scurs. Ciupercile le fierbi 30 minute, le clatesti si le lasi la scurs. Ceapa curatata, o fierbi intreaga 10 minute, o lasi sa se raceasca. Dai pe robot toate ingredientele, omogenizezi compozitia, adaugi uleiul, condimentezi si dai la cuptorul incins, pana scade compozitia. Spre final, adaugi pasta de tomate, mai lasi in cuptor pana se ridica uleiul la suprafata. Dureaza cam 3 ore si jumatate.Imediat, asezi zacusca in borcane, capsezi, steriizezi in cuptorul incins 20 minute. Asezi borcanele sub paturi, lasi sa se raceasca. Pastrezi in beci sau in camara.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise