Se curata pestele daca nu este eviscerat, se taie capul si coada, inotatoarele si se spala bine fara a lasa urme de sange in interior. Se pune la fiert apa, 100 ml otet si cand clocoteste se adauga pestele pentru 10-15 minute. Se scoate apoi, se lasa la racit si se alege de oase si piele.
Intre timp se caleste ceapa in ulei, dupa care se adauga ardeiul taiat cubulete (daca aveti probleme cu stomacul este de prefarat sa puneti apa si ulei la fiert, cand clocoteste se adauga ceapa si ardeiul si se inabuse). Cand s-au calit bine se adauga sucul de rosii si bulionul, se lasa sa se fiarba bine si apoi se adauga pestele maruntit, zaharul si otetul. Cand au inceput sa fiarba bine se opreste focul si circa 30-40 minute se introduce cratita la cuptor. Se pune zacusca la borcane si se sterilizeaza la bain-marie cca 1 ora si 30 minute. Apoi se scot din apa fierbinte si se pun cu capacul in jos pana se racesc. Se depoziteaza la loc racoros.
Pofta buna !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise