Zacusca de fasole uscata si ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2kg. vinete
  • 5kg. gogosari
  • 1kg. ciuperci
  • 1kg. fasole boabe (uscata)
  • 3kg. ceapa
  • 1litru bulion
  • 3foi de dafin
  • 1litru ulei
  • sare si piper;

Mod de preparare

Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga bine. Intre timp, se fierbe fasolea , schimbindu-se apa de cel putin 3 ori. Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte , se dau prin masina de tocat si apoi se calesc in 500ml. ulei.Ceapa se taie marunt si se caleste in restul de ulei, impreuna cu ciupercile taiate si ele marunt.Intr-un vas mai mare, se amesteca gogosarii cu ceapa, ciupercile, bulionul, boabele de fasole si foile de dafin. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, dupa care se lasa zacusca sa scada la foc mic.

Se pune zacusca in borcane mici, care se capseaza si apoi se sterilizeaza la bain- marie cel putin 30min. Se acopera vasul cu o patura si se lasa pana a doua zi.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise