Ardeii se pun la copt, se curata de coaja si seminte, apoi se taie in bucati mici. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul tocat cuburi mici,se inabusa in ulei pana cand se inmoaie. Se adauga ardeii si se asezoneaza cu sare, piper, boia- dupa gust. Se continua calirea inca 10-15 minute dupa care se adauga bulionul . Se da vasul la cuptor 30-45 minute, pana cand zacusca scade si e numai buna de pus in borcane.Este foarte buna si servita imediat, dar gustul se desavarseste in camara, dupa ce a trecut un timp...si aromele s-au combinat perfect ;)
Tips:
Eu am taiat toate legumele in cuburi mici pentru ca asa imi place sa le vad in zacusca , dar tu, daca te grabesti , da totul prin masina de tocat sau prin blender-pasta obtinuta va avea acelasi gust inconfundabil!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise