Zacusca cu ciuperci

Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte, apoi se dau prin masina de tocat.

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg de gogosari
  • 1 kg ceapa gata curatata
  • 1.5 kg ciuperci champignons
  • 1 kg morcovi
  • 1.2 kg vinete prajite si curatate
  • 800 ml ulei
  • sare dupa gust
  • 4-5 foi de dafin
  • cateva boabe de piper

Mod de preparare

Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte, apoi se dau prin masina de tocat.

Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa 30 de minute, se adauga 300 ml ulei si se lasa sa fiarba in continuare.

Intre timp, se curata ciupercile, se taie in 2 sau in 4 in functie de cat de mari sunt si se pun la fiert in apa, timp de o ora. Dupa ce au fiert, se lasa la racit, apoi se dau prin masina de tocat. Ceapa se curata si se toaca marunt. Dupa ce a fost curatata, se cantareste 1 kg. Se pune la calit in restul de ulei si se lasa pana devine sticloasa.

Morcovii se curata si se pun la fiert, apoi se dau prin masina de tocat.

Vinetele se prajesc si se curata de coaja, apoi se lasa sa se scurga. Se toaca marunt. Eventual se pot pregati inainte cu o zi. Dupa ce au fost tocate, se cantaresc 1.2 kg. Se adauga ceapa peste gogosari si se lasa impreuna timp de 30 de minute sa fiarba. Apoi se pun vinetele, ciupercile si morcovii. Se lasa sa fiarba impreuna inca o ora buna, pana capata consistenta dorita. Se adauga si sare dupa gust in timpul fierberii.

Spre final se adauga boabele de piper si foile de dafin.

Cand este gata, se toarna in borcanele sterilizate, se capacesc si se pun in paturi la racit.

Pofta buna!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise